Kirpputori

Pääkaupungin parhaat kirpputorikohteet

Nykypäivänä kirpputorit ovat kohottaneet profiiliaan, eikä käytetyn tavaran hankkimisessa ole mitään poikkeuksellista tai väheksyttävää. Kulutustottumuksistaan tietoisille se on entistä positiivisempi asia. Erilaiset kirpputorit brändäävät itsensä erilaisille kohderyhmille, ja Suomen suurimmasta kaupungista varmasti jokainen löytää itselleen omaan makuunsa sopivan kirpputorin. Kirpputoreja on ympäri kaupunkia, joten lähes jokaisessa kaupunginosassa pääsee kirppistelemään ilman, että tarvitsee lähteä pitkän matkan päähän.

Sopivan kirpputorin voi valita sijainnin lisäksi sen mukaan, minkälaista tavaraa haluaisi löytää, mutta myös sen mukaan, minkälaista tunnelmaa on etsimässä. Suurissa kirppistapahtumissa pääsee näkemään ihmisiä ja kokemaan markkinahumua, ja valikoivimmilla laadukkaan tavaran kirppiksillä saa rauhassa selata hieman parempaa kauppatavaraa. Tätä kaikkea voit löytää Helsingistä, jos vain osaat etsiä oikeista paikoista ja osaat olla oikeaan aikaan paikalla.

Tyylitietoisten kirpputorit

Kirpputoreilla ei enää myydä pelkkiä vanhoja rytkyjä, vaan nykyisin on olemassa esimerkiksi merkkituotteisiin erikoistuneita kirpputoreja. Yksi tällaisista on sympaattinen Relove, jolla on Helsingissä kaksi eri toimipaikkaa. Relovessa keskitytään erityisesti laadukkaisiin tavaroihin ja vaatteisiin ja niiden esteettiseen esillepanoon. Myyjät pitävät siellä jatkuvasti huolta siitä, että kaikki myynnissä olevat tuotteet on aseteltu hyvin ja esiintyvät pöydissä edukseen. Näin ostaminenkin on helpompaa.

Toinen laadukkaamman tavaran itsepalvelukirpputori on Kaivarin Kanuuna, jolla niinkin on kaksi eri toimipistettä: yksi Töölössä ja toinen Ullanlinnassa. Lisäksi Ullanlinnan pääliikkeen vieressä sijaitsee erillinen Classics-liike, jossa myydään vain kalliimpia merkkituotteita ja luksusmerkkejä. Jos siis haikailet merkkituotteiden perään, mutta vaatteiden ostamisen ympäristövaikutus mietityttää sinua, kannattaa Helsingissä suunnata ainakin Reloveen tai Kaivarin Kanuunaan tutkimaan heidän kirppistarjontaansa ja tekemään löytöjä.

Vintagen ystäville

On monta syytä panostaa vintage-vaatteiden hankintaan, ja Helsingissä se ei ole vaikeaa. Laadukkaita menneiden vuosikymmenien vaatteita pääsee sekä ostamaan että myymään useilla asialle omistautuneilla kirpputoreilla. Punavuoren Patina ei ole varsinaisesti kirppispuolellaan suuntautunut vintage-tuotteisiin, mutta usein sieltä voi sellaisia silti löytää. Lisäksi paikan päällä ja verkossa on Punavuoren Patinan antiikki- ja vanhan tavaran liikkeet, joista voi yhtä lailla tehdä löytöjä.

Frida Marina taas yhdistää kirpputorin ja sievän vintage-putiikin. Myyntiin otetaan vintage-vaatteita eri vuosikymmeniltä, ja ne on laitettu esille kauniisti. Vintage-vaatteiden ystävä tuskin pystyy poistumaan Frida Marinasta tyhjin käsin, ja todennäköisesti mielikin on aikaisempaa parempi. Mikäli vaatteet eivät ole sinun juttusi, löytyy liikkeestä myös sisustusesineitä, jotka nekin on laitettu näytille niin kivasti, että niitä voisi jäädä katselemaan pitkäksikin aikaa.

Kattilahalli ja Konepaja

Helsingin parhaista kirpputoreista kaikki eivät ole pysyviä, vaan jotkut niistä ovat tapahtumaluonteisia. Yksi tällainen on Kattilahallin kirppis. Se sijaitsee Suvilahdessa ja se järjestetään noin kuukauden välein. Kirpputorin tiloissa on noin 140 myyntipaikkaa kahdessa eri kerroksessa, ja tapahtumat ovat niin suosittuja, että kävijät saattavat joutua jonottamaan. Joidenkin myyjien mukaan kilpailu Kattilahallissa on kovaa, ja lisäksi heidän pitää pystyä tuomaan paikalle omat myyntipöytänsä.

Toinen vastaava kirpputoritapahtuma on Brunon Konepajalla järjestettävät kirpputorit. Merkittävänä erona Kattilahalliin on se, että tapahtuma järjestetään säännöllisen epäsäännöllisesti, sekä se, että myyntipaikkoja on vain noin 60. Myyjien kannalta Konepajan kirppikset on kuitenkin havaittu toimivammiksi. Toisinaan kirpputoreja on myös järjestetty ilta-aikaan, jolloin Konepajan baari voi olla auki ja paikalla saattaa olla livemusiikkia. Myyntipaikat myydään yleensä loppuun, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä varaamassa paikkaa.

Hietalahden torin kirpputori

Hietalahdessa järjestettävä perinteinen kirpputori tunnetaan kavereiden kesken nimellä Hietsu. Tapahtuma on Helsingin kaupungin järjestämä, ja siellä pääsee kokemaan todellista toritunnelmaa. Torialueen vieressä on Hietalahden kauppahalli, johon voit samalla reissulla pistäytyä nauttimaan vaikkapa lounasta. Kirpputorilla saattaa ruuhkaisimpaan aikaan viikonloppuna olla tungosta, joten jos haluat päästä tutkimaan kirppistarjontaa rauhassa, kannattaa paikalle tulla arkena tai vaihtoehtoisesti viikonloppuna vähän myöhempään aikaan.

Jäähallin kirpputori

Myös Helsingin jäähallissa järjestetään kirpputoreja, joskin joidenkin kävijöiden mukaan nykyään tunnelmaa laskevat trokarit, eli halvan uuden tavaran jälleenmyyjät. Joka tapauksessa tapahtuma on suosittu myös kunnollisten kirppismyyjien keskuudessa, ja paikkoja sinne voi varata verkossa. Kokeneet jäähallin kirppiksellä kävijät osaavat kertoa, että paikalle kannattaa saapua heti aamusta, mikäli aikoo saada tehtyä mahdollisimman hyviä löytöjä. Myyjänkin siis kannattaa olla ajoissa paikan päällä.

Emmaus

Mikäli haluat kirppisostoksillasi päästä lähemmäksi parempaa maailmaa, kannattaa suunnata Emmauksen kirpputoreille. Toimipisteet sijaitsevat Vallilassa ja Lauttasaaressa, ja ne ovat auki tiistaista perjantaihin. Emmaus on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö, ja kirpputorin tuotoilla tuet heidän kaikkien ihmisten tasa-arvoa edistävää työtään ympäri maailmaa. Emmauksen kirpputoreilta löydät niin aikuisten ja lasten vaatteita, kuin myös kodin tekstiilejä, kirjoja ja huonekaluja kirpparihinnoin.

Recci panostaa kierrätykseen

Recci on ottanut asiakseen vähentää turhaa tekstiilien poisheittämistä ja kehittää vaatteiden helppoa kierrätystä. Heidän myymälänsä löydät Kalliosta, Kruununhaasta sekä Itäkeskuksesta. Jos olet itse kiinnostunut vaatteidesi kierrätyksestä, voit viedä ne paikan päälle Recci-myymälään, tai vaihtoehtoisesti johonkin monista kierrätyspisteistä, joita löytyy ympäri Helsinkiä. Kirppisasiakkaalle asioiminen on helppoa, sillä Recci järjestelee kaikki myyntiin kelpaavat vaatteet ja muut tavarat helposti tutkittaviksi kokonaisuuksiksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *